French Arabic Chinese (Simplified) Danish English German Hebrew Italian Japanese Russian Spanish
Comunità
twitter linkedin

Bureaux Tebfin par Source



A Johannesburg en Afrique du Sud, l'agence Source Interior Brand Architects a réalisé l'aménagement intérieur des bureaux de la société financière Tebfin. Sur 1 300 mètres carrés, l'atmosphère est chaleureuse, élégante et intime, bien loin des traditionnels standards de l'architecture tertiaire. Les teintes sombres, les textures riches et les éclairages travaillés rappellent l'ambiance des lobbys de grands hôtels.

















Sur ce projet, Source Interior Brand Architects précise:

"Positioned on top of a new hotel with breath-taking views of Sandton, the location of a Johannesburg financial services company’s new corporate offices influenced an unusual design brief for Source Interior Brand Architects.

Tebfin’s new 1 300m² offices are in keeping with the international trend for creating expressive work-environments. Their vision was outlined to Source Interior Brand Architects as “luxury, warmth and confidence”.

“The client summarised these elements as ‘the hotel lobby look’ and it thus made sense to work with a design studio which is equally comfortable in the corporate and hospitality design sectors,” says Source IBA project creative director Jeremy Stewart.

“While Source has a well-established corporate design team, we assembled a project-team from our hospitality division in order to really achieve a uniquely polished look consistent with the client brief,” Stewart explains.

With a focus on luxurious finishes, rich colours and textural contrast, the design team established a visual language that is warm, professional and manicured. Set against a three dimensional envelope of tonal greys, sharp expressions of pure white, black or even a cheeky yellow keeps the scheme fresh.

A baseline of stark rectilinear shapes is established by room modules, ceiling details and main joinery.  This is complemented with faceted shapes echoed in diagonal details like table legs and the impressive screen to the reception area.  Layered with softer elements, like Iris Maschek wallpaper to the boardrooms and textured wall-finishes, the result is a clean and assertive space with depth and conviction.

Different zones are distinguished through the proportions in which the palette of black, tonal greys and white accented with strong yellow or warm walnut are applied. The reception, boardroom and lounge areas have darker colours with the palette lightening through the executive office area into the call centre.  Here, the long charcoal internal wall is offset with floor to ceiling yellow pin boards and banks of pure white desks and joinery to create a work environment that is energetic, fresh and relevant. With another magnificent Johannesburg vista, the staff pause area, complete with barista-grade coffee machine, returns to the darker tones to signal a slower mood.

“Bold, self-assured and welcoming, this luxurious space would be equally comfortable in one of the many hospitality centres that surround it,” Stewart said."

Pour en savoir plus, visitez le site de Source Interior Brand Architects.

Fonte: Contemporist