frendeites
communities

Concrete

09.01.17  CAB Architects Sports Complex Sam Joubij

Located at the tip of Nice beyond the highway and on the banks of the Paillon, Futsal Gymnasium Ariane arises link between the city and the river, between the artificial and nature. Implanted perpendicular to the street, it creates a visual axis that let slip the look and maintains the relationship between the hills and the rivers. Its monolithic volume raw concrete blends into the landscape, both by its minerality and operation adapted to the slope, the Nice architects used to work.

Read more...

09.01.17  Yoonseux Architects: School Extension Jules Ferry

The project involves the restructuring and extension of a public institution of 300 students, school group Jules Ferry in Athis-Mons. The new building fits into a constrained space, between the historic buildings in millstone, a modular building "Pailleron 'and the suburban area nearby.

Read more...

07.11.16  Robert Konieczny: Konieczny's Ark

The Polish architect Robert Konieczny has designed a house that appears to be literally put on the hillside. The site's major asset is the view and the scenery of the plot. The project, whose volume is similar to its neighbors, is implanted with the symbolism of the rock outcropping the field. Mineral monolithic and it seems to melt in large territorial scales around him while taking her bright and contemporary angles.

Read more...

09.01.17  Fabien Geel: Gymnasium Chart

A white concrete block hollowed elegant vertical scarification is inscribed on a slope to the sensual curves near a school. It replaces the old gymnasium destroyed by fire.

Read more...

09.01.17  Antonio Virga: Céline HQ

Accustomed large loan to carry signs such as Comptoir des Cotonniers and Printemps, Antonio Virga sign rehabilitation on two levels of the headquarters of the brand Celine. Housed in a building in the rue Vivienne, the headquarters of Celine has been an internal reorganization. The furniture is designed in line with the sobriety of the place, whose white walls and gray floor set the tone.

Read more...

10.10.16  AZO Sequiera: The Dovecote

The Portuguese studio AZO Sequiera transformed the remains of an old pigeon in a microarchitecture housing the children's playroom of a house in Braga, Portugual. The ancient stone walls were found surmounted by a concrete volume levitating above them.

Read more...

09.01.17  Berger & Berger: Lambert Foundation

The Lambert Collection in Avignon reopened after two years of expansion and rehabilitation works, and now extends over two mansions 18e century, presenting this entire collection of contemporary art. The architects Laurent Berger and Berger Cyril took care to create spaces tending towards neutrality, with strong materials such as white concrete with marble aggregate.

Read more...